ALGEMENE VOORWAARDEN

Hier leest u de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn op alle aankopen die gedaan worden bij atelier Dijo-Design.

 

1) Bestellingen via de website

Na ontvangst van de bestelling wordt deze zo snel mogelijk in behandeling genomen. Ik doe mijn best om uw bestelling binnen drie dagen te bevestigen met de benodigde betaalgegevens.

 

2) Bestellingen op afspraak en in opdracht

Na een kennismaking en bespreking van uw speciale en persoonlijke wensen, ontvangt u van mij een prijsopgave per e-mail. De prijsopgave blijft zes weken geldig. Na aanvaarding van de prijsopgave ontvangt u een factuur voor een aanbetaling van 50% van de overeengekomen prijs en de betaalgegevens. U kunt hier meer lezen over mijn werkwijze betreffende maatwerk. Houd er rekening mee dat ik voor deze persoonlijke op maat gemaakte sieraden geen volledige terug betaling doe van u geld, i.v.m. gemaakte ontwerp en materiaalkosten. Zie punt 6 van deze algemene voorwaarden.

 

3) Betalingen

Voor een bestelling online, kunt u vóóraf betalen via een bankoverschrijving, iDeal of PayPal naar het in de factuur vermelde bankrekeningnummer o.v.v. het factuurnummer. Voor een opdracht kunt u contant of via een bankoverschrijving, iDeal of PayPal 50 % aanbetalen en 50 % vóór de verzending van het sieraad. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

 

4) Verzenden

Uw bestelling wordt altijd aangetekend verzonden. U krijgt een email met een track & trace code wanneer uw bestelling verstuurd is. Binnen Nederland reken ik € 8,95,- (tot € 500) of € 14,95 (vanaf € 500) voor de verzendkosten. Het pakket is dan verzekerd en mag alleen door u ontvangen worden. Europa Voor alle EU landen reken ik € 18. Het pakket is dan verzekerd en mag alleen door u ontvangen worden. Overige landen Voor verzendingen buiten Europa reken ik € 29,30. Het pakket is dan verzekerd en mag alleen door u ontvangen worden. 4a) Plichten en belastingen Af en toe zijn, afhankelijk van het land waarin u woont en de relevante invoerwetten, andere rechten en belastingen verschuldigd. Als ontvanger bent u aansprakelijk voor alle invoerrechten, douane en lokale omzetbelasting geheven door het land waarin u woont of waarnaar u retour zendt; betaling hiervan is nodig om uw bestelling bij aankomst bij de douane vrij te geven.

 

5) Levertijden

De levertijd kan per item verschillen. Sommige producten die voorradig zijn worden na ontvangst van betaling binnen 3-5 werkdagen verzonden. Andere producten, zoals ringen die nog op maat gemaakt moeten worden, hebben een langere levertijd. Het is raadzaam om naar de levertijd te informeren wanneer het om een cadeau gaat of wanneer u het sieraad snel nodig heeft. Voor maatwerkopdrachten en trouwringen die zijn besproken hanteer ik 4 tot 8 weken levertijd. U ontvangt altijd per mail de verzendgegevens, zodat u de bestelling kunt volgen.

Europa
Afhankelijk van het land waarin u woont is de levertijd 3-14 dagen.

Overige landen
Afhankelijk van het land waarin u woont is de levertijd 7-21 dagen.

 

6) Annuleren

Het wijzigen of annuleren van uw bestelling is alleen mogelijk als deze nog niet verstuurd is. Als u een bestelling wilt wijzigen of annuleren, dan dient u dit zo spoedig mogelijk te doen. Doet u dit per e-
mail naar info@dijo-design.com. Vermeld altijd het bestelnummer en de reden van annuleren. Voor maatwerkopdrachten of trouwringopdrachten die geannuleerd worden breng ik 50% van de
afgesproken prijs, of tenminste de kosten van de materialen, als onkosten in rekening. Als het gebeurt dat de bestelling al verzonden is, zal ik handelen volgens het retourbeleid en is alle informatie vermeld in ‘Retourneren of ruilen’ van toepassing. Eventuele extra kosten gemaakt bij verzending worden niet vergoed door Dijo Design.

 

7) Retourneren of ruilen

Retourzendingen dienen vooraf kenbaar te worden gemaakt via een retour aanvraag. Ná ontvangst van uw retouraanvraag, krijgt u via een bevestigingsmail de benodigde retourgegevens. De sieraden worden met veel aandacht en passie gemaakt. Alle items worden volledig met de hand gemaakt en daarom zullen er altijd enige variaties tussen stukken zijn. Elk item kan enigszins afwijken van de foto of van het oorspronkelijke ontwerp dat eerder is gemaakt. Mocht u desondanks niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u deze binnen 14 werkdagen ongedragen en onbeschadigd retourneren.
U krijgt het aankoopbedrag binnen 14 dagen op uw rekening retour gestort. De kosten en de verzekering van de retourzending zijn voor uw eigen rekening. Dit geldt niet voor maatwerkopdrachten en trouwringen. Wanneer u niet tevreden bent met het resultaat laat u mij dit binnen 14 dagen weten. We kunnen dan samen naar een oplossing kijken. Mocht u dan alsnog willen retourneren, dan breng ik hiervoor 50% van de overeengekomen prijs in rekening als onkosten vergoeding. Dit bedrag komt overeen met de aanbetalingsfactuur. De kosten en de verzekering van de retourzending zijn voor uw eigen rekening. Het item moeten in originele staat zijn en mogen niet gedragen of beschadigd zijn. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat uw retour correct wordt verwerkt: Download de retouraanvraag en vul het in.

U kunt geen retourformulier printen?

Zorg ervoor dat u een briefje bijvoegt met de volgende details:
1. Naam & achternaam
2. Email
3. Bankrekening
4. Ordernummer
5. Bedrag
6. Reden van retour
- Plaats het artikel én het ingevulde retourformulier in de originele verpakking.
- Sluit het pakket goed.
- Stuur het pakket naar het retour adres.

Let op: ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het verlies van uw juweel die worden geretourneerd. Ik raad aan om een aangetekende postdienst te gebruiken om goederen te retourneren en de
trackinggegevens bij te houden.

 

8) Reparaties

Reparaties beoordeel ik per geval. Neem contact op met mij op en vraag uw reparatie aan. Zodra ik het verzoek heb ontvangen, zal ik de benodigde reparatie beoordelen en binnen 3-4 werkdagen adviseren. Alvorens met de reparatie te beginnen, zal ik u informeren over de vervolgstappen en kosten.

 

9) Zilver

Uw zilveren sieraden kunnen tijdens het dragen donkerder worden. 925 Sterling zilveren sieraden oxideren op natuurlijke wijze met lucht en vochtigheid. U kunt de sieraden schoonmaken met een zilverpoetsdoekje, dit verwijdert de oxidatie en maakt je sieraden weer glanzend. Als je de sieraden niet draagt, bewaar ze dan in een gesloten sieradendoos of zakje.

 

10)Vergulden

Al mijn vergulde sieraden hebben een dubbele laag van 14kt of 18kt goud op sterling zilver. Ik raad sterk aan om ze niet te dragen tijdens het slapen, sporten of douchen. Pas vooral op met water en parfum. De mate van slijtage hangt af van de manier waarop u de sieraden behandelt. Wanneer u de sieraden niet draagt, kunt u deze het beste in een gesloten doos bewaren. Aangezien iedereen er anders mee om gaat kan ik geen garantie bieden op de vergulding. Wel bied ik een service aan, om na verloop van tijd je sieraad opnieuw te laten vergulden. Afhankelijk van het gewicht van de ring zijn de kosten ca 25-50 euro.

 

11) Grootte

Als een gekocht stuk moet worden aangepast, neem dan contact op met info@dijo-design.com voor instructies. U bent verantwoordelijk voor alle verzend- en herleveringskosten voor het wijzigen van het formaat. Er gelden ook kosten voor het wijzigen van de grootte, dit wordt per geval vermeld, afhankelijk van het stuk. Als u niet zeker weet welke maat u moet bestellen voordat u tot aankoop overgaat, neem dan contact met mij op voor hulp.

 

12) Privacy

Alle door u verstrekte informatie is beschermd. Ik waardeer en respecteer het belang van privacy op internet volledig en zal uw persoonlijke informatie met niemand delen of verkopen. Ik kan uw contactgegevens gebruiken om contact met u op te nemen over nieuwe producten, beurzen of speciale promoties. Als u dergelijke berichten niet wilt ontvangen, kunt u ervoor kiezen om u af te melden via info@dijo-design.com.

 

13) Garantie

Alle sieraden hebben 6 maanden garantie op materiaal- of constructiefouten. Alle stukken gemaakt door Dijo Design zijn fijn en met Passie gemaakt . Deze dienen met zorg te worden behandeld en gedragen. De garantie vervalt als het product een defect vertoont dat wordt veroorzaakt door oneigenlijk gebruik, als u of anderen wijzigingen hebben aangebracht óf geprobeerd hebben het product te wijzigen. Uitgesloten van garantie zijn slijtage door het dragen, slijtage aan edelsteen en zettingen en breuk of verlies van edelstenen. Slijtage aan sieraden is heel normaal. Sieraden met edelstenen in pootjeszettingen zijn extra kwetsbaar. Daarom kan ik hier geen garantie op geven.

Verlies van complete sieraden of delen van de sieraden zoals stenen of bedels. Een verlies is altijd gebaseerd op meerdere factoren en kan de kwaliteit van het werk of de manier waarop het door Dijo
Design is gemaakt niet aangeven. Ik hoop dat dit nooit gebeurt, maar neem contact met mij op via info@dijo-design.com als u een beschadigd pakket ontvangt of als er een fout optreedt, zodat ik u persoonlijk kan helpen en uw probleem zo snel mogelijk kan oplossen. Bij Twijfel kunt u ten alle tijden contact met mij opnemen.

 

(Download de Algemene voorwaarden als PDF bestand.)

Op alle rechtsbetrekkingen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.